barbecuevlees

Beste BBQ-liefhebber,

Barbecueën kan altijd; of het nu zomer of winter is.
En wat is er nu lekkerder dan met een goed gezelschap te genieten van (h)eerlijk vlees op de BBQ? 
Wij adviseren u graag.

Gaat u dit jaar voor de traditionele hamburger, klassieke spies of bent u een echte BBQ-expert en worden er, low en slow, mooie stukken groot vlees op de barbecue gegaard? 

Wij hopen u weer volop te inspireren!
Vraag gerust naar alle BBQ mogelijkheden.

Hartelijke groet,

Keurslager van Brussel. 

Cadeautip: De Keurslager cadeaukaart

cadeaukaarten

Dit jaar is het weer eens tijd om samen buiten te genieten! En zoals ieder jaar voor elk wat wils.

Bestellen?

Wilt u iets bestellen? Bel of mail ons dan uw bestelling door.

Assortiment

Varkensvlees

  • MET GOUD BEKROOND: barbecueworstjes
  • MET GOUD BEKROOND: Jalapeno worstjes
  • Berner worstjes - voorgegaard en omwikkeld met spek via Duits recept
  • Gemarineerde speklapjes in diverse smaken
  • Varkens ribeye steaks - diverse smaken van Frans tot Japans, moet het iets magerder zijn?
  • Filetlapjes - ook in diverse smaken van Spanje tot Mexico
  • Varkensentrecote - zowel gemarineerd als naturel
  • Voorgegaarde spareribs - in 3 verschillende smaken

Keuze uit Limburgs varkensvlees of LIVAR-varkensvlees.

  • Pork-hawk - tomahawak gesneden van varkensvlees. Gemarineerd of naturel.

Ons vlees wordt ingestreken met kruidenolie. Daardoor wordt het vlees ingekapseld, waardoor het malser en sappiger blijft.

spiesen

Spiesen

Ook dit jaar hebben wij weer diverse spiesen. 

  • Carpacciospies
  • Kals Saltim Bocca spies
  • Saté van de haas
  • Varkenshaas pesto
  • Vuurpijlen
  • Indonesische saté - speciaal bereid met een eigengemaakte marinade. Dit recept is inmiddels 50 jaar oud
  • Sjasliek van de haas
  • Kinderspies
  • Winnetou's mixed grill spies - met malse kipfilet, lendebief en varkenshaas
  • Argentijnse runderspies
  • Kipsaté - nog steeds gemaakt van Hollandse kipfilet

Rundvlees

  • Heerlijke entrecote gemarineerd of naturel
  • Club of New York steaks - gesneden van de lekkere malse appel van de Rib-eye.
  • Côte d'los
  • Bistecca's - lekkere malse steak met Italiaans zeezout en zwarte peper
  • Rundersteaks - lekkere malse steak in diverse smaken van Grieks naar Italiaans.
  • Tomahawk met korte steel - dit om het verbranden tegen te gaan

Rundvlees groot

  • Picanha
  • Appel van de Rib-eye
  • Entrecote
  • Bavette
  • Rosbief
  • Black angus Canada - heerlijk scharrelrundvlees uit Canada
  • Black Angus entrecote
  • Black Angus Rib-eye
  • Black Angus bief van de haas
  • Black Angus spies van de haas gesneden

 

Black angus tomahawk

NIEUW in het assortiment: Dubbeldoel Rundvlees

Dit is Nederlands rundvlees op z'n best. Deze koeien zijn na hun carrière als melkkoe geschikt om te zorgen voor een mooi stukje kwaliteitsrundvlees. Daarmee dienen ze een dubbel doel namelijk de productie van melk en een goed stukje vlees. 

Hier komt de term DUBBEL DOEL koe vandaan. Dit vlees kenmerkt zich door een goede en vol van smaak vetbedekking aan de buitenkant en een mooie marmering aan de binnenkant.

Dit vlees is uitermate ook geschikt als groot vlees op de BBQ.

Dubbel doel:

  • Rib-eye
  • Entrecote
  • Picanha
  • Bavette
  • Tomahawk

Ons eigen rundvlees is nog steeds afkomstig van Limburgse boeren uit de regio en daar zijn we trots op!

bbq
Picanha barbecue
Rundvlees barbecue

Burgers

  • Kalfsburger - gemaakt van 100% kalfsvlees
  • Onze vertrouwde hamburger
  • Angus burger - gemaakt van Canadese Angusrunderen
  • Carpaccioburger - gemaakt van 100% rund, verse kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Truffel burger - gemaakt van 100% kalfsvlees met truffel
  • Old Shatterhand burger

Het goede weer kunnen we regelen, maar de cowboyhoed moet u zelf voorzien.

Black angus burger

Kalfsvlees

  • Kalfsentrecote - gemarineerd of naturel
  • Kalfskoteletten
  • Kalfs rib-eye - gemarineerd of naturel
  • En voor groot vlees lekkere malse kalfsrack

Kip & kalkoen

  • Gemarineerde Hollandse kipfilet in diverse smaken
  • Kalkoenhaas spies
  • Kip shaslick
  • Gemarineerd kalkoenhaasje in 2 verschillende smaken
  • Lolly pops
  • Kip Hawaï spies
Kip

Dit jaar ook iets voor een aanvulling voor de visliefhebbers

  • Scampi spies - de alom vertrouwde
  • Zalm brochette
  • Pangasius brochette
  • Noorse verse zalm - 100 of 200 gram
  • Malse botervis - 100 of 200 gram

Nieuw in ons assortiment: buiten onze standaard BBQ sauzen, nu ook diverse VEGAN sauzen speciaal gemaakt voor Keurslager van Brussel

Maaltijdsalades

  • Lekker gezond salade
  • 2 soorten koude schotels
  • Brussel eitje
  • Weerter macaroni salade
  • Aardappelsalade
  • Griekse witte kool salade
  • En natuurlijk onze eigen tapas salade zijn een greep uit ons assortiment maaltijdsalades.
Italiaanse aardappelsalade

Voor de vegetariƫr

  • Diverse soorten burgers en spiesen verkrijgbaar.
Procureur
Cote de boeuf
yakitori spiesen

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Slow of snel?

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Th. van Brussel, keurslager

Muntpassage 38
6001GM Weert
0495541954

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten