- Ons varkensvlees, rundvlees en kalfsvlees afkomstig is van boerderijen uit de regio
- De boerderijen in eigendom van particulieren en dus familiebedrijven zijn
- De varkens, runderen, en kalveren gehouden worden onder toezicht en voorzien zijn van een keurmerk
- Deze ketens garant staat voor optimaal dierenwelzijn
- En tevens ook een duurzame bedrijfsvoering met zo min mogelijke belasting voor het milieu hanteert
- En energie neutraal (groen) zijn!
- Om energie neutraal (groen) te zijn er een onafhankelijke controle in de keten van boer tot bord plaatsvindt
- De kwaliteit die wij verkopen in onze Keurslagerij, niet in supermarkten verkrijgbaar is
- Dit vlees geselecteerd wordt op de juiste vet/vlees verhouding
- Dit vlees uitsluitend van vrouwelijke dieren afkomstig is
- Dit vlees droog in de pan is maar sappig op het bord
- Dit vlees is er voor de fijnproevers met waardering voor smaak
- Uw ambachtelijke Keurslager van Brussel met zijn Team helpen u graag met passie en kunde
Zoals het ’n vakman betaamt, staat bij ons de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in ’t vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rundvlees graag in eigen hand. Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet je dat je bij de Keurslager altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees.
Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.
Varkensvlees is sappig en neutraal van smaak waardoor het zich goed laat combineren met diverse kruiden en groenten. Het bevat waardevolle voedingsstoffen voor het menselijk lichaam én het is makkelijk te bereiden. Je kunt elke dag iets anders op tafel zetten. Geen inspiratie? We helpen je graag.
Tevens verkopen wij ook LIVAR varkensvlees, dit is vlees van een Limburgs klooster varken. Hiervoor zijn wij speciaal voor geselecteerd.
Kip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. Op iedere maandag zijn onze heerlijke kipschnitzels in de aanbieding bij iedere 3 kipschnitzels is de vierde gratis.
Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Lamsvlees is perfect te combineren met vele verse ingrediënten. Veelgebruikte kruiden zijn tijm, marjolein en oregano. Je kunt het grillen, braden of stoven. Ook eenvoudig klaargemaakt, is lamsvlees heerlijk van smaak, dus zowel de professionele als de amateurkok kan het met plezier bereiden. Proef ook eens onze superheerlijke gemarineerde lamsracks. P.S: let op voor de vingers.....
We hebben een zeer uitgebreid assortiment worst en vleeswaren, van een mooie plak boeren achterham tot een pittige salami of een sappige rookworst. Vleeswaren zijn natuurlijk te gebruiken als broodbeleg, maar ook als een snack, tussendoortje, tapas of als vlees bij de maaltijd. Bij ons vind je de lekkerste vleeswaren, dagvers en uit eigen keuken. Hieronder een kleine greep uit ons assortiment.
Ouderwets lekker gebraden rosbief, wij braden de rosbief nog volgens een oud recept, en dat proef je. Proef ook eens onze heerlijke Japanse rosbief. Deze is met de nodige zorg gebraden en lekker gemarineerd met een heerlijke terriyaki-marinade.
Speciaal geselecteerde varkensfricandeau afgegrild in de oven. Heerlijk voor op de boterham of voor een buffet.
Gevuld met pesto en ander Italiaanse kruiden.
Overheerlijk recept dat al 60 jaar bestaat en vroeger ook nog regelmatig bekroond is met goud op de Slavakto.
Licht gezouten rundermuis. Onze rookvlees wordt op traditionele manier gezouten en krijgt de rust die het nodig heeft om te rijpen, daarna gerookt in onze eigen rookkast.
Welke wilt u?
De van Brussels boerenachterham lekker gekookt in zijn eigen bouillon, lekker mals en sappig. Of de ouderweste gekookte beenham met zijn echte originele hamsmaak van vroeger.
Maar ook niet te vergeten is onze limburgse gebakken achterham.
Dit zijn allemaal achterhammen!
Overheerlijke Buitenlandse vleeswaren
zoals een Italiaanse sopressa of een heerlijke Finnchiona (lekker droge worst met een vleugje venkel) allemaal producten die puur natuur gerijpt zijn. Of onze superieure parmaham (met kroon) die meer dan 15 maanden gerijpt is. En natuurlijke onze Italiaanse Lombo of spaanse chorizo gemaakt van Iberische varkens waarvan de worst 90 tot 120 dagen gerijpt is in het Los Pedroches gebied.